2. Topeste 50g de ciocolata intr-un bol asezat pe o baie de aburi, amesteca pana se omogenizeaza, lasa ciocolata la racit iar apoi pe rand incorporeaza albusurile spuma, galbenusurile, indulcitorul, vanilia, brandy-ul, si la final faina cernuta.
3. Toarna compozitia rezultata in tava deja pregatita si las-o in cuptorul incins aproximativ 10 minute. Dupa ce s-a copt se la racit pe un gratar de sarma.
4. Dupa ce blatul e rece, taie 12 forme rotunde (7cm) cu ajutorul unei forme speciale sau chiar un pahar.
5. Rade ciocolata ramasa si amestec-o impreuna cu indulcitorul in ricotta. Piseaza apoi 100 g zmeura (cea mai coapta si moale) si incorporeaz-o in crema de ricotta
6. Acum penru asamblare, aseaza 6 forme taiate pe o farfurie plata, pune cate o lingura de crema ricotta pe fiecare, aranjeaza pe margini zmeura ramasa dupa care aseaza inca o forma presand usor cu mana.
Se servesc pudrate cu indulcitor (sau zahar brun pudra).
Prajitura delicioasa cu afine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2471) Incalzeste cuptorul la 180C/350F/Gas 4 si unge cu unt o tava dreptunghiula (aproximativ 26cm x 20cm), apoi aseaza hartie de pergament.
Bate bine untul si zaharul, apoi incorporeaza pe rand ouale. Adauga smantana, sucul de lamaie, vanilia, coaja de lamaie rasa, faina si praful de copt amestecand pana la omogenizare, iar la final incorporeaza si afinele usor sa nu se sparga.
Toarna compozitia in tava pregatita si las-o in cuptorul incins cca 40-45 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit pe un gratar de sarma.
Intre timp prepara topping-ul: bate bine de tot untul si zaharul pudra, adauga crema de branza, sucul de lamaie, si intinde amestecul rezultat peste prajitura racita, iar peste ea presara afinele si putin zahar pudra.
Se seveste imediat.
Strudel cu mere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2262) Se prepara aluatul amestecand bine faina, apa, sarea, uleiul, otetul si oul. Aluatul trebuie sa fie suplu. Se lasa sa se odihneasca timp de 2 ore la cald.
Curatati merele de coaja si taiati-le in cubulete mai mici. Merele se lasa la macerat intr-un castron cu scortisoara, zaharul si stafidele, aproximativ 1 ora.
Se intinde aluatul, se unge cu untul topit apoi se aseaza merele si pesmetul imprastiat peste ele. Aluatul se ruleaza, se unge cu lapte si se lasa in cuptorul incins cca 40 de minute.
Se serveste dupa racire taiat felii si presarat cu zahar pudra, dupa preferinta..
Rugalach auriu(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1143) Pentru aluat: se amesteca faina, zaharul, sarea si se incorporeaza untul pana ajunge de consistenta unor firimituri de paine. Adauga crema de branza si smantana, si amesteca pana se va forma un aluat. Acesta il vei aseza pe o suprafata de lucru presarata cu faina si va trebui impartit in 4 parti egale. Inveleste foecare bucata in folie de plastic si lasa-l la rece 15 minute.
Intre timp, amesteca ingredientele pentru umplutura intr-un procesor de alimente, pana se transforma intr-o pasta.
Scoate aluatul de la rece si intinde dintr-o bucata o foaie in forma de dreptunghi de cca 15 pe 35 cm si 6mm grosime. Intinde pe foaie 1/4 din umplutura. Incepand cu latura lunga, ruleaza aluatul si apasa-l usor pentru a-l aplatiza putin; infasoara ruloul in folie de plastic si mai pune-l la rece alte 15 minute. Repeta procedura cu celelalte 3 bucati de aluat si umplutura ramasa.
Nota: rulourile umplute pot fi inghetate timp de o luna.
Intre timp, preincalzeste cuptorul la 190 de grade C, si pregateste doua tavi cu hartie de pergament.
Taie rulourile in bucati de 3.5 cm, si aseaza-le in tava pregatita. Acum, se amesteca putin galbenusurile si se ung cu o pensula pe bucatile din tava. Se presara zahar si se lasa in cuptorul incins pana prind o frumoasa culoare aurie si devin crocante pe deasupra, aproximativ 25 de minute.
Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit, apoi se pot servi.
Pentru amestecul alb: amestecati jumatate din cantitatea de zahar cu mascarpone pana cand aveti o pasta moale. Se incorporeaza nuca de cocos si restul de zahar, se amesteca bine, apoi se toarna in tava pregatita formand un strat egal.
Pentru amestecul de zmeura: striviti zmeura, amestecati-o cu mascarpone si jumatate din cantitatea de zahar pana se omogenizeaza. Puteti elimina semintele de zmeura printr-o sita daca nu va plac (dar la inceput cand le striviti). Apoi incorporati nuca de cocos si restul de zahar. Intindeti amestecul in tava peste cel alb, intr-un strat egal presand usor.
Acoperiti tava si lsati-o peste noapte undeva la racit. In ziua urmatoare se taie in bucati si se poate pregati in cutiute.
Sfat: Daca compozitia este un pic prea moale atunci cand amestecati, incercati sa mai adaugati un pic mai mult zahar si nuca de cocos.
Prajitura cu zmeura(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3506) Blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga treptat galbenusurile, faina si cacao. Se toarna aluatul intr-o tava de 31x21 cm unsa si tapetata si se introduce la cuptor pt 20 min. (eu am facut blatul din 4 oua pt ca aveam tava mai mare) Crema de ciocolata: Intre timp se fierbe frisca lichida cu ouale batute si cu zaharul pana se ingroasa. Se ia crema de pe foc si se adauga imediat ciocolata rasa. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca (aici eu am pus putina gelatina- mi s-a parut mult prea lichida) Crema de zmeura: Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga frisca batuta si zmeura pasata. Se dizolva gelatina in 50 ml apa fierbinte si se toarna treptata in crema cu zmeura, amestecand continuu (eu am dizolvat gelatina de obicei, conform instructiunilor de pe pachet). Peste blatul racit, nescos din tava (eu l-am scos si am pus folie alimentara), se intinde gemul, se toarna crema de ciocolata, apoi se pune crema de zmeura (eu inainte de a pune crema de zmeura, am dat 20 min la frigider). Se topeste gelatina rosie in 50 ml apa fierbinte si se intinde peste prajitura (eu am facut acesta operatiune dupa ce am mai lasat inca 30 min la frigider). Cu tot cu gelatina am mai lasat 2 ore la frigider. Am taiat bucati si am ornat cu frisca.
Tarta cu mango(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1228) Crusta: amesteca bine faina, zaharul pudra si sarea pana la omogenizare, apoi adauga untul, iar la final apa rece cate 1 lingura pe rand. Impacheteaza aluatul in folie de plastic si lasa-l la rece, aproximativ 1 ora.
Incalzeste cuptorul la 204 grade C. Pe suprafata presarata cu faina, intinde aluatul cu sucitorul formand un disc de 28cm. Transfera aluatul intins intr-o tava de tarta unsa cu putin unt si presata cu faina. Apasa-l bine cu mainile si pune-l la frigider 10 - 15 minute inainte de coacere.
Intinde peste aluatul din tava hartie de copt si umple-o cu fasoel uscata, apoi las-o in cuptorul incins cca 20 de minute, dupa care scoate hartia cu fasolea si mai las-o aproximativ 15 minute sau pana cand devine aurie. Se raceste in tava aproximativ 30 de minute.
Intre timp, se prepara prepararea crema: incalzeste laptele la foc mic. Intr-un castron mic, amesteca galbenusurile si zaharul tos pana se omogenizeaza, apoi incorporeaza si amidonul de porumb. In timp ce amesteci in mod constant cu un mixer, toarna treptat aproximativ jumatate din laptele fiert in amestecul de ou. Apoi acest la randul rau toarna-l in laptele ramas si se mai fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu, cca 1 minut. Ia cratita de pe foc sia dauga untul si coaja de limeta. Transfera crema intr-un castron mai mic si acopera-l cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei "cruste" si bag-o la frigider pana se raceste, cel putin 1 ora.
Cand este rece intinde crema peste aluatul racit de tarta (scos din forma) si distribuie uniform. Aranjeaza feliile de mango, kiwi.